Betrouwbare samenwerking voor optimale jeugdzorg en gezinszorg
Onze benadering is persoonlijk, effectief en gericht op het creëren van duurzame oplossingen. Door gebruik te maken van onze expertise en diensten, helpt u mee aan een toekomst waarin elk kind en elk gezin de zorg krijgt die ze verdienen.
Wanneer kunt u doorverwijzen?
U kunt cliënten naar CECLimburg doorverwijzen in de volgende situaties:
- Complexe scheidingen: bij complexe opvoedvraagstukken, verstoorde communicatie en verstoorde ouder-kind relaties als gevolg van een scheiding.
- Ontwikkelingsvraagstukken: wanneer kinderen en jongeren vastlopen in hun ontwikkeling door psychische of sociale factoren.
- Relationele problemen: wanneer er spanningen en conflicten zijn binnen het gezin die de dagelijkse interacties verstoren.
- Hechtingsproblemen: bij kinderen die moeite hebben met het vormen van veilige en stabiele hechtingen.
- Huiselijk geweld: voor gezinnen waar fysiek of emotioneel geweld of mishandeling plaatsvinden, en waar veiligheid en herstel centraal moeten staan.
- Seksueel misbruik: bij slachtoffers van seksueel misbruik die behoefte hebben aan gespecialiseerde en veilige ondersteuning.
- Trauma: wanneer er binnen het gezin trauma voorkomt na het meemaken van ingrijpende ervaringen.
Hoe helpen we onze cliënten?
Wanneer u een cliënt naar CECLimburg doorverwijst, volgt het volgende traject:
- Intakegesprek: we voeren een intakegesprek om de behoeften en situatie van de cliënt te begrijpen. De behandelaar die de intake verzorgt, blijft de vaste contactpersoon voor de cliënt.
- Diagnostiek: we stellen een uitgebreide diagnose om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek.
- Behandelplan: op basis van de diagnose stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat kan bestaan uit systeembehandeling, contextuele therapie, trauma- therapie, en andere op maat gemaakte therapieën.
- Behandeling: de cliënt volgt de behandelingen volgens het plan, waarbij we nauw samenwerken met het gezin en de sociale omgeving.
- Evaluatie en follow-up: we evalueren regelmatig de voortgang en passen het behandelplan aan waar nodig. Ook na de behandeling bieden we nazorg en ondersteuning.
Voor doorverwijzingen of andere vragen kunt u contact met ons opnemen.
Volwassenenzorg
Naast jeugdzorg biedt CECLimburg ook zorg voor volwassenen die kampen met complexe zorgvragen.
We zijn momenteel bezig met het schrijven van aanvullende informatie over deze zorg op onze website. Deze informatie zal binnenkort beschikbaar zijn.
Wilt u een cliënt verwijzen?
Doorverwijzen van ouders en hun jonge kind
Bijvoorbeeld bij een:
- door de ouders beleefde moeilijke zwangerschap of geboorte
- postpartum depressie
- onvoldoende groei in het ouderschap
- ontwikkelingsprobleem zoals een slaap, eet-, groeiprobleem
- probleem van overmatig huilen/ reflux
- gedragsprobleem van de peuter/ kleuter: angstig, agressief, slecht luistergedrag etc.
- echtscheiding waarbij jonge kinderen in het geding zijn
- rouw- of verlieservaring in het gezin
Wij werken vanuit de visie van de Infant Mental Health én het systemisch werk. Onze behandelmethoden zijn onderzocht door TNO en daarmee evidence-based.
Indien nodig bieden wij een combinatie van behandeling én thuisbegeleiding aan.
Wij werken met het hele gezin, waardoor we soms voor meer kinderen in het gezin een verwijzing nodig hebben.
Elke maandag nemen wij in ons teamoverleg nieuwe aanmeldingen door. In dit overleg nemen we een besluit over de aanmelding en delen dit aan de verwijzer mee. U krijgt van ons te horen wie de behandelaar wordt. Gedurende het behandelproces en bij afsluiting informeren we de verwijzer over de effectiviteit van de behandeling.
Cliënten hebben een verwijzing nodig van een huisarts of jeugdarts, of van de jeugdconsulent van de Gemeente.
Contra-indicaties zijn voor ons: verslavingsproblematiek; partnerrelatiegeweld en gezinnen waarbij vanuit crises een intensiever aanbod dan ambulant nodig is; persoonlijkheidsproblematiek van ouders.
Wilt u een cliënt verwijzen?